Hur mycket pengar sparar du egentligen vid att använda LED neon?

Hvor mange penge sparer du egentlig ved at bruge LED neon?

LED lyser har verkligen haft ett genombrott de senaste åren, och senast med LED neon till skilje. Och själv om de tre bokstäverna "LED" helt säkert signalerar och mer kostnadseffektiva och miljövänliga produkter, undersöker du kanske över hur mycket LED neon verkligen sparar dig i energiförbrukning? Især når du tager de mer traditionella neon lys i betragtning .

Så hur miljömässiga är LED-lösningar och hur många pengar kan du spara på året?

LED Neon VS Traditionellt glas neon. 

Lad oss ​​se hur LED Neon performer kan jämföras med traditionellt glas neon. 

En typisk LED neonlys strömförbrukning är 150 watt. Till jämförelse av strömförbrukningen 610 watt och 400 watt för lysrör och neonglas. Det ensamma är tecken på ett lägre energiförbrukning för samma typ av lyseffekt.

Om alla tre belysningsvarianter skulle användas kontinuerligt över en 12-timers period, skulle den fluorescerande modellen konsumera omkring 7.320 watt, neonglasset 4.800 watt och LED neonlyset endast 1.800 watt. 

Det vill säga ett årligt konsumtion på ca: 

  • 2.672 Kilowatt för lysstofrør.
  • 1.752 KW för glasneon.
  • 657 KW för LED -glas.

Som du kan se ut från tallene, är en LED neonbelysning alltså och långt mer miljövänligt alternativ, då det kräver mindre än hälften av strömförbrukningen från ett glas neonskilt och mindre end fire gånger strömförbrukning av och fluorescerande lys.

Vad betyder det i $$?

Så nu har vi satt på LED Neon med ett energibesparande perspektiv - men vad med ett kostnadsbesparande perspektiv?

Om man antager för varje kilowattid kostar omkring 2,25 kr och du använder detta neonskilt 5timer om dagen, svarar det ungefär till att en LED neon skilt kostar 684kr om året i strömmen. De andra möjligheter? Ja de er en del dyrere. Et glasneonlys kostar omkring 2.700 kr plus om året, och et fluorescerende lys kostar över 1.800 kr om året. Som du kan se, är LED neonbelysning inte bara en god lösning med hänsyn till att skapa en samlad lyseffekt, men det är också en miljömässigt ansvarsfull och kostnadseffektiv lösning. Det är också grunden för LED neonskilte blir mer och mer populära. 


Udregn selv din pris via sparenergi.dk // https://sparenergi.dk/forbruger/el/belysning


Skriv en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.